Elke Teurlinckx Fotografie

View Original

Je bruiloft vieren bij Akkerzicht in het Brabantse Hapert

BAS & NOORTJE

15 SEPTEMBER 2023

DIT BRUIDSPAAR KOOS MIJ ALS TROUWFOTOGRAAF VOOR HUN BRUILOFT

💍 MR & MRS VERDONK! 💍

Het eerste mailtje dat ik van dit stel ontving was 1.5 jaar voor dat hun bruiloft plaatsvond. Ik citeer:

“JIJ SPRINGT ER VOOR ONS ECHT UIT IN DE STIJL DIE WIJ VOOR OGEN HEBBEN (EN ER IS VEEL ONDERZOEK GEDAAN, GELOOF MIJ 😉)
EN WE HOPEN DAT JIJ HET OOK LEUK VIND OM ONZE DAG VAST TE LEGGEN.”


Ik kan je vertellen dat het erg tof en tevens zelfs een eer is om als trouwfotograaf gevraagd te worden voor het fotograferen van een bruidspaar van wie de bruidegom zelf ook (party)fotograaf is.
Dan doe je ergens dus wel iets goed, zeg maar ;-). Hoewel ik natuurlijk weet dat ik lekker op weg ben en het fotograferen van spontane en gekke momenten echt tot mijn specialiteit behoort, is dat altijd een super fijne bevestiging om op deze manier gevraagd te worden. Ik kende Bas eigenlijk alleen maar een beetje van gezicht, maar tijdens het mailen had ik al wel een idee dat er een goede klik zou kunnen zijn tussen mij en hun.

Op de avond van ons fysieke kennismakingsgesprek bij hun thuis in Hapert (lees: een uur van mijn woonplaats Oosterhout vandaan) gebeurde het volgende: net voor de straat waar Bas en Noortje wonen brak er een onderdeel van de ruitenwisser af en het regende behoorlijk. Eenmaal bij het ‘bruidspaar-to-be’ aangekomen, Ik, dapper als ik was, vroeg of Bas toevallig wist hoe en of hij misschien wist hoe ik de ‘kapotte’ ruitenwisser er weer terug op kreeg. Wat een binnenkomer was dit!

Grappig feitje trouwens: toevallig heeft de vader van Bas een autobedrijf. Na bellen met z’n pa en overleg en wat kijken en vergelijken met de ruitenwisser van mijn auto is Bas er achter gekomen dat op de auto die zij rijden (een Frans waggie) 2 ruitenwissers heeft, waarvan deze met uiterste toeval, op het klemmetje klikte van mijn ruitenwisser van een Japanse auto.
Heel bijzonder allemaal. Eindelijk. En ik kon met een gerust hart aan het eind van de avond (dit was nog maar het begin), terug naar huis rijden. Het kennismaken kon beginnen1 ;-)

Bas en Noortje hebben een lieve bruine labrador met wat grijze haartjes rondom haar snuit, Puk. Ik ben fan van Puk. Wat een lieve lobbes is dit zeg. Spot hieronder de foto’s van foto’s van Puk inclusief bloemenkrans <3

Op een heerlijke zomerse dag (terwijl het dus al midden september was) trouwden deze twee in de tuin bij het prachtige Akkerzicht in Hapert.
Bij zoveel details en andere dingen heb ik mijn ogen uitgekeken. Wauw. Wat een dag.
Wat een lief bruidspaar.
In het schuurtje hangen een aantal oude mooie zwart wit foto’s in lijstjes van getrouwden mensen. De moeder van Noortje had al eerder het idee gekregen om een mooie foto van haar opa en oma er tussen te hangen, als verrassing voor haar. Ik was al op de hoogte en Noortje wist nog niks, wat een emotioneel en prachtig moment was dit toen Noortje dit besefte dat een foto van haar opa en oma er ook tussen hingen . <3

Ik kan nog veel meer schrijven over deze prachtige bruiloft, maar de foto’s spreken voor zich.